APLEC MARIOLA ONIL 2014 – Visita guiada al museo de la muñeca 05-07-2014

Mariolaanagramaroig
Buenos días, nos dirigimos a ustedes tras ponernos en contacto telefónicamente desde el Museo de la Muñeca de Onil, como le hemos explicado el día 5 de Julio desde nuestro edificio dará comienzo el acto «Les dançes dels pobles de la Serra de Mariola ONIL 2012 » al que ustedes asistirán, es por ello que todo el pueblo les brinda la posibilidad de disfrutar de nuestra cultura , Onil es un pueblo muñequero donde se fabrican los sueños de los niños, las muñecas , los playmobils , los juguetes educativos…  y a los «Colivencs» nos gustaría recibirles y enseñarles nuestro bien mas preciado «Las Muñecas «.
En Onil hay una casa con mucha historia y muy elegante llamada «La casa de l´Hort» donde actualmente se encuentra situado nuestro Museo de la Muñeca, esta casa tiene mágia pues «las muñecas se despiertan» son chicas caracterizadas que realizan una visita tematizada  donde se les explicará de una forma divertida y amenizada con duración de 1 hora el proceso de fabricación de la muñeca y la historia , así como la habitación de S.S.M.M Los Reyes Magos de Oriente y la gran ciudad de Playmobil.
 Como le hemos comentado por telefono decirles que los restaurantes se han volcado para hacer su visita mas agradable, la comida es de tipo menú  (Ensalada , 1º Plato +2º plato +postre , pan, bebida y café )
El precio de Museo con representación teatral de muñecas caracterizadas + comida es de 12€ por persona.
Para el día 5 de Julio está previsto que vengan cerca de 400 personas a «La Dançá» es por ello que nos gustaría saber si ustedes quieren venir y mas o menos cantidad de personas «no importa 10 arriba o 10 abajo » para poder poner horario para el museo pues las visitas teatralizadas se realizan con un máximo de 70 personas cada 30 minutos. La visita tiene de duración 1 hora .
 Quedo a la espera de su contestación 
 PD : El pueblo de Onil agradece a todos los pueblos participantes el esfuerzo que hacen para que su cultura no se pierda
Un saludo
Tel: 655123484 (Museo )      687610096 (Elizabeth)
email:   fabricadesuenosonil@hotmail.com
www.museo-de-la-muneca-onil.com
 
Elizabeth Vilchez Juan
Coordinadora del Museo de la Muñeca de Onil.
4 7 onil


El Millars (Castelló) Presenta nou llibre. Temàtica: Indumentària 27-06-2014

L’Agrupació folklòrica El Millars i els autors Paquita Roca i Josep Vidal us conviden a l’acte de presentació de la nova publicació d’El Millars:

«Pervivència de la indumentària tradicional a les comarques del nord valencià. 1835-1920».

 
El divendres 27 de juny a les 22h al teatre del Raval C/ Compte Pestagua de Castelló de la Plana.
 
Atentament us saluda: El President de l’A.F. El Millars
 
Vicent Romero Beltran
 
Entrada gratuïta però places limitades.
INVITACIÓ


 

FOLKSONA 2014 “Colònies de música folk per joves intèrprets”

FOLKSONA 2014 “Colònies de música folk per joves intèrprets”
Del 22 al 28 de juny de 2014

 L’Associació Cultural “Pont Folk” està realitzant aquest projecte musical des de l’any 2007. L’objectiu és fer una difusió del nostre extens patrimoni musical. Malauradament si no és per iniciatives d’aquest tipus, no arribaria als nostres fills i filles i, entenem que és important conèixer la nostra música com a signes d’identitat del nostre poble. Projecte musical: Cada any fem una orquestra amb els instruments que els alumnes ens porten des de les diferents escoles de música a què pertanyen (Conservatori, Banda, Escoles de Música Tradicional, etc.). A l’orquestra hi apareixen l’acordió, guitarra, dolçaines i tabals, junts a altres instruments de vent, metall, corda i percussió.

Cada edició la dediquem a un tema. Els mestres de música preparen per grups d’instruments durant tota la setmana, una suite de 25 minuts. Paral·lelament, organitzen unes formacions en què aprenen un repertori de Ball de Plaça. Finalment, el dissabte de vesprada, com a cloenda, interpreten la suite i a continuació, fan ballar a pares, mares i públic assistent.
Activitats: A banda del temps dedicat a la música, tots els dies anem a la piscina, també tenim monitors de temps lliure per organitzar-los activitats lúdiques amb un ambient de convivència i amistat. Tots els anys organitzem uns taller en els quals ens visiten cantants i grups referents en la nostra música en valencià, que expliquen als alumnes la seua biografia, treball i anècdotes.

FES CLICK PER A MÉS INFORMACIÓ

Captura


VIDEO – Baladre a Agullent – «Festes del Miracle» – Espectacle:»Ronda de Fadrins» 31-08-2013

Baladre actua a Agullent en les seues «Festes del Miracle» el dissabte 31 d’agost de 2013 a les 20’30 h.
En esta ocasió el nostre grup Baladre representa una vegada més l’espectacle: “Ronda de Fadrins”, en la nit de balls i danses a la fresca de la Font Jordana d’Agullent, en les seues Festes del Miracle que van del dia 27 d’agost al 8 de setembre.
El nostre espectacle: “Ronda de Fadrins”, fou estrenat per primera vegada a Turballos en les seues festes patronals el 18 de setembre de 2011, i que també varem portar a altres pobles de les nostres comarques, com és el cas d’Agullent.:

Guió de l’espectacle:
Ronda de FadrinsEs un espectacle al voltant de les tradicionals rondes de fadrins davall de les balconades on es rondava a les xiques fadrines.

Espectacle:"Ronda de Fadrins" Agullent 31-08-2013
Espectacle:»Ronda de Fadrins» Agullent 31-08-2013

La jota i el cant de l’u a les comarques valencianes. Conferència/concert de Fermín Pardo 2013.

Ací podreu vore el reportatge en vídeo de la xarrada-concert de Fermín Pardo sobre «La jota i el cant de l’u a les comarques valencianes» que es va fer el passat 27 de juny al pati del Centre Cultural La Beneficència, organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia dins d’una jornada baix el lema de La música tradicional valenciana i els instruments populars.
Abans d’esta activitat, la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València va presentar el seu fullet de recent edició Els instruments populars, dissenyat per Lena Hesse, ex alumna Erasmus de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, entitat amb la que la UNL té un conveni de col·laboració.
Fermín Pardo va parlar sobre les diverses varietats dels estils musicals tradicionals (principalment la jota i el fandango o l’u) i ell mateix va cantar-los i tocar-los a la guitarra amb la participació dels cantadors Jorge Cobos, Toni Navarro Violí, Pep Gimeno Botifarra, Àlex Torres, Pere Gumbau, les cantadores Amparo Rúbio i Maria Pilar Garcia i, entre altres, els músics Vicent Carrasco (guitarró i coordinador), Juan Escrich (guitarra), José Vicente Escuder (llaüt) i el grup de músics de Requena que acompanyen a Fermín Pardo.
L’acte va omplir de gent el pati lateral de la Beneficència, on es va disfrutar del bon ambient que es pot vore al vídeo. Fermín Pardo, estudiós del folklore valencià i que compta amb molts seguidors entre els aficionats a la música i la dansa popular, amb el gran grup de sonadors i cantadors que va comboiar, va aconseguir organitzar un acte de gran interés i amenitat. Els responsables del Museu Valencià d’Etnologia, donada la bona acceptació per part del públic, ja pensen en quina altra jornada d’este estil organitzaran al voltant del proper mes.
A l’acte també van participar els cantadors Jorge Cobos, Toni Navarro Violí, Pep Gimeno Botifarra, Àlex Torres, Pere Gumbau i les cantadores Amparo Rúbio i Maria Pilar Garcia. Entre els músics hi havia Vicent Carrasco (coordinador dels músics), Juan Escrich (guitarra), José Vicente Escuder (llaüt) i el grup de músics de Requena que acompanyen a Fermín Pardo.


folksona 2013 s’ha fet a Agullent amb el mític grup «AL TALL» – 29-06-2013

Folksona és un campament musical per a xiquets i xiquetes, que està promogut per una colla d’inquiets i apassionats de la cultura tradicional valenciana i, en especial, per la música. L’objectiu és oferir als joves un espai de creixement que els faça viure el que mai viuran en un conservatori de música i, de passada, canalitzar noves generacions de músics vinculats a la música folk valenciana.

Un any més, Folksona s’ha fet a Agullent i ens ha delectat amb una actuació conjunta, de la colònia de música folk per a joves intèrprets, que han estat tota la setmana a l’ermita compartint uns dies amb nosaltres i el mític grup «AL TALL«. Moltes gràcies a tots.

El dissabte dia 29 de juny varem estar estarem a Agullent per a col·laborar amb l’Orquestra de les Colònies de Música Folk per a Joves Intèrprets, Folksona 2013. Enguany vam tocar la suite «Els besnéts del Tio Canya», composició formada per un recull de cançons d’Al Tall i amb el que vam acompanyar a aquests grans músics. Tot un honor poder compartir escenari amb l’història viva de la música valenciana i amb un futur que de bén segur arreplegarà el seu relleu.

MÉS INFORMACIÓ A: http://folksona.blogspot.com.es/

folksona 2013 s’ha fet a Agullent amb el mític grup “AL TALL”

folksona 2013 s’ha fet a Agullent amb el mític grup “AL TALL”

folksona 2013 s’ha fet a Agullent amb el mític grup “AL TALL”

folksona 2013 s’ha fet a Agullent amb el mític grup “AL TALL”

XAVIER «EL COIXO» – FOLKSONA 2013 i AL TALLInterpretació de Xavier «El Coixo» durant la cloenda de les colònies Folk Sona 2013 i acompanyats dels components d’Al Tall i la colla de dolçainers La Xafigà, de Muro.


Audiovisual sobre l’història del País Valencià a través dels poemes de Vicent Andrés Estellés.

Hola a totes i a tots:
En motiu de l’any Vicent Andrés Estellés, La Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Alcoi i l’Escola Valenciana em van encarregar fer un audiovisual sobre l’història del País Valencià a través dels poemes de Vicent Andrés Estellés.
Este audiovisual que forma part del projecte educatiu Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble, el faran servir per a donar a coneixer la figura d’Estellés i apropar l’història del nostre País als alumnes del col·legis de tot arreu del País Valencià.
Espere vos agrade.
HISTÒRIA ESTELLESIANA DELS VALENCIANS
Salutacions.
Alka.
1 2 3