2009/2010 Albacete i Valdepeñas – 2008 Múrcia

2009/2010 Albacete i Valdepeñas

  Grup de Cors i Danses «Magisterio», d’Albacete. (30-04-2009)–(17-01-2010).

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro; amb el Grup de Cors i Danses Magisteri d’Albacete (30-04-2009)–(17-01-2010).
El grup Baladre de Muro acudeix a Albacete invitats per l’ajuntament d’aquesta ciutat i El grup Manxec Cors i Danses Magisteri assistint i participant en la festivitat «La Nit dels Majos» el 30 d’abril del 2009.
El Grup Magisteri recupera en 1981 aquesta festivitat del Cant dels Majos que és una tradició que se celebra cada any la nit del dia 30 d’abril en la porta de la catedral d’Albacete en la Plaça Virgen de los Llanos, cantant les típiques composicions dedicades a la Mare de Déu de los Llanos amb motiu de l’arribada de la primavera. Enguany participa el grup Magisteri i el Baladre de Muro actuant el dijous dia 30 d’abril a les 22,30h en la plaça de la Virgen de los Llanos com a grup invitat, un poc més tard a la 24’00h i en les escalinates de la catedral, El grup Magisteri, Baladre i milers d’albacetenys cantàrem i tocàrem el cant del maig a la Mare de Déu de los Llanos durant quasi 20 minuts, a continuació i finalitzat aquest acte té lloc un fi de festa on s’interpreten seguidilles, jotes, malaguenyes, parditas i fandangos que ballen centenars d’albacetenys enfront de les escalinates de la catedral. Un poc més tard a l’1,30h. té lloc una ronda a les fadrines coordinada pel grup de Danses Magisteri que impregna l’aire d’aquesta nit albacetenya fins ben entrada la matinada. Aquestes activitats es han celebrat des de 1981 i commemoren, la cultura tradicional dels cants de primavera, de rondar les fadrines.
El grup d’intercanvi Cors i Danses Magisteri d’Albacete, ens torna la visita a Muro amb motiu de la nostra Fira de Sant Antoni el diumenge 17 de gener del 2010, participant també en el 27 aplec de danses de la fireta, al costat de l’Associació de Cors i Danses «Fermento» de Valdepeñas (Ciudad Real), el grup Baladre i el grup de dolçainers La Xafigà; on els nostres dos amics manxecs, podran conèixer els costums i cultura del poble de Muro i comarques, a través de la nostra fireta tradicional de Sant Antoni i també mostrar al poble de Muro la cultura popular manxega a través dels seus balls i músiques tan paregudes i germanes de les nostres.

Grup de Cors i Danses «Magisterio»
Ángela Domínguez González (Directora)
Telèfons: 967 22 36 71 – 639 777 915 – Alberto Sainz Villar (President)
Telèfon: 667 498 460  alberto.sainz@ono.com  –  alberto_sainz1@hotmail.com
http://www.grupodanzasmagisterio.com

******************************

   2º Associació de Cors i Danses «Fermento», de Valdepeñas (Ciudad Real). (30-05-2009) – (16 i 17-01-2010).

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro; amb l’Associació de Cors i Danses «Fermento», de Valdepeñas (Ciudad Real). (30-05-2009)–(16 i 17-01-2010).
Actuació de Baladre en règim d’intercanvi en Valdepeñas (Ciudad Real), el 30 de maig del 2009, on es va celebrar el III Festival Folklòric anomenat: «En un lloc de la Manxa…», organitzat per l’Exem. Ajuntament de Valdepeñas, la Regidoria de Cultura i Turisme i  l’Associació de Cors i Danses «Fermento» i enquadrat dins de la X Setmana de la Música en Valdepeñas (Semuva).
-Este festival, va tindre lloc el dissabte dia 30 de maig del 2009 a les 22,00h en la Plaça d’Espanya d’aquesta localitat manxega, és de caràcter nacional i reuneix en l’escenari a grups de diverses regions d’Espanya. Per a l’any 2009 el festival va comptar amb la presència de l’Escola Municipal de Folklore de l’Agrupació de Cors i Danses «Fermento» de Valdepeñas, el Grup Manuel de Falla de Manzanares, Grup de Danses «Baladre» de Muro d’Alcoi (Alacant) i Grup de Cors i Danses Fermento per a finalitzar el festival. Durant l’acte es va fer entrega del II Premi Tradició.
-Per a poder participar en este festival, els grups han de portar música en directe, parelles mixtes d’adults i participar sempre amb règim d’intercanvi en la mesura de les possibilitats de cada grup.
El grup Fermento de Valdepeñas ens va rebre en el seu festival i la seva localitat en règim d’intercanvi i ens va tornar la visita a Muro amb motiu de la nostra Fira de Sant Antoni, el dissabte 16 i diumenge 17 de gener del 2010, participant en el 27 aplec de danses de la fira murera i donant bona mostra dels balls músiques i tradicions de terres manxegues.
L’Associació de Cors i Danses «Fermento» de Valdepeñas (Ciudad Real), ens torna la visita a Muro amb motiu de la nostra Fira de Sant Antoni el dissabte dia 16 i el diumenge 17 de gener del 2010, participant també en el 27 aplec de danses de la fireta, al costat del grup d’intercanvi Cors i Danses Magisteri d’Albacete, el grup Baladre i el grup de dolçainers La Xafigà; on els nostres dos amics manxecs, podran conèixer els costums i cultura del poble de Muro i comarques, a través de la nostra fireta tradicional de Sant Antoni i també mostrar al poble de Muro la cultura popular manxega a través dels seus balls i músiques tan paregudes i germanes de les nostres.

Associació de Cors i Danses «Fermento»
Apartat de Correus: 159 – Codi Postal: 13300
Valdepeñas (Ciudad Real)

Telèfon: 618 33 16 56 – malvar33@hotmail.com  – http://www.grupofermento.es.vg


 

2008 Múrcia (Alguazas)

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro; amb el Grup de Cors i Danses «El Molinico de Alguazas«, (Múrcia) 2008/09. El 31 de maig del 2008 vàrem acudir a la localitat d’Alguazas, (Múrcia) on invitats pel grup d’intercanvi: «Cors i Danses el Molinico» d’aquesta localitat murciana, assistirem al seu XIII Festival Homenatge a l’Hortolà, en el que es reconeix i guardona una persona rellevant d’esta població. A les 22:00 hores, i en l’escenari alçat a aquest efecte en la Plaça de l’Ajuntament, els entusiastes membres de l’esmentat grup, han començat a l’acte, amb la proclamació de les madrines major i infantil i a continuació va ser designat «l’Hortolà de l’Any 2008», seguidament Baladre va donar una variada mostra dels nostres balls i cançons en aquest festival d’Alguazas, tancant posteriorment el festival amb l’actuació del grup el Molinico d’Alguazas. Aquest festival precedeix a les festes patronals d’Alguazas del 6 al 15 de juny del 2008 i s’engloba en la mateixa celebració. El grup d’intercanvi, «El Molinico d’Alguazas (Múrcia)» ens va tornar la visita el diumenge 5 d’octubre del 2008 amb motiu de la nostra «IV Fira Gastronòmica de Productes Típics i Artesans», on varen mostrar en la nostra població, en aquestes dates festives; els seus costums i tradicions vingudes de terres murcianes, actuant entre les parades dels firers i animant al públic assistent, al matí i la vesprada del dia 5.

Grup:  Cors i Danses El Molinico d’Alguazas, (Múrcia)
Presidenta: Maruja Aráez Verdú
Contacte: molinicocoros@yahoo.es
Telèfons: 661755890 – 654705571
Blog «El mirador de Alguazas» – Ajuntament d’Alguazas