2010/2010 País Basc – 2009/2010 Muro (Mallorca)

2010/2010 País Basc

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro i «Itxas Argia Dantza Taldea» de Getxo (País Basc) – maig de 2010 i gener de 2011.
El Grup Baladre participa en l’edició 2010 del Festival Internacional Herrien Jaialdia de Getxo (País Basc), convidats pel grup: «Itxas Argia Dantza Taldea«, els dies 14, 15 i 16 de maig de 2010.
Baladre participa en les festes locals en honor a Sant Isidre en Getxo (País Basc), invitats pel grup «Itxas Argia Dantza Taldea«, el dia 15 de maig a les 21,00h, duent a terme una actuació conjunta dels dos grups, compartint les diferents músiques i balls de les nostres distintes cultures. El grup de Getxo, també ens va acompanyar a recórrer la zona i vam tindre l’oportunitat de conèixer la seva ciutat i el centre de Bilbao. El grup «Itxas Argia Dantza Taldea«, ens tornarà la visita el gener del 2011 amb motiu de la nostra tradicional Fireta de Sant Antoni, mostrant al nostre poble els seus costums i tradicions el dissabte dia 22 de gener a les 19,00h en el Centre Cultural Polivalent de Muro i el diumenge dia 23 participant al costat de Baladre i La Xafigà del 27 Aplec de Danses de la nostra Fireta de Sant Antoni.

Grup: «Itxas Argia Dantza Taldea»
k/ Iturribide 24, behea – P.K. 48993 (Getxo) – Telf: 94 430 34 11
C-Elec: itxas_argiadt@yahoo.es  –  Web: http://www.itxas-argia.com


 

2009/2010 Muro (Mallorca)

Intercanvi cultural del Grup Baladre de Muro (El Comtat) amb Sa Revetla d’Algebelí de Muro de Mallorca. 2009-2010.
Baladre va participar en l’intercanvi cultural i agermanament entre les poblacions de Muro d’Alacant i Muro de Mallorca. A Muro (País Valencià) dies 10, 11, 12 d’octubre de 2009. El 2009, amb motiu del futur agermanament de les poblacions de Muro d’Alacant i Muro de Mallorca, vàrem rebre al grup murer de Mallorca: Sa Revetla d’Algebelí, en la nostra festa més emblemàtica el 9 d’octubre dia dels valencians, amb el que va realitzar un intercanvi cultural en l’àmbit dels nostres grups i que va obrir el camí a un futur intercanvi institucional i cultural a tots els nivells entre les nostres dues poblacions, les quals comparteixen el mateix topònim.
Els murers mallorquins varen arribar divendres 9 d’octubre a Muro (El Comtat) i va ser dissabte quan varen començar les activitats programades, entre les quals va destacar una visita a la Ciutat de Xàtiva, guiada pel cantaor socarrat Pep Gimeno «Botifarra» i altra visita a la Vila de Muro, guiada per la historiadora local Elia Gozalbez.
Els visitants mallorquins varen ser rebuts per l’Ajuntament de Muro el diumenge 11 d’octubre a les 11:00h, on l’alcalde els va donar la benvinguda en nom de tot el poble de Muro. El Grup Sa Revetlla d’Algebeli de Muro (Mallorca), va fer una mostra de balls i músiques tradicionals el dissabte dia 10 d’octubre a les 20:00 h a l’auditori de la Font Jordana d’Agullent i posteriorment el diumenge dia 11 d’octubre a les 19:00 h al Centre Cultural de la Vila de Muro, actuant conjuntament amb el Grup Baladre.
Les actuacions programades varen ser gratuïtes i es va convidar a tots a participar i gaudir d’aquest esdeveniment.
Més avant l’octubre de 2010 el grup Baladre tornarà la visita als Murers de Mallorca els dies 9, 10,11 i 12, donant per finalitzat aquest intercanvi de músiques, balls i tradicions entre els dos pobles, però deixant la porta oberta als inicis de l’agermanament a tots els nivells institucionals entre els nostres «Muros».

Versà dels Muros
I amb aquesta cançó
ara jo vull saludar
als mureros d’esta banda
i l’altra banda de la mar.
Si s’ajuntem els murers
som capaços de plenar
d’alegria tot Mallorca
i tot el País Valencià.
                     Joan Moixino

Grup: Sa Revetla d’Algebelí MURO (Mallorca)
Vicenç Martorell 644406866
webmestre@revetladalgebeli.org  – http://www.revetladalgebeli.org